„Puriul” în curtea „Regelui”, asta provocare!

Gică Hagi ne surprinde a treia oară în 2020. Prima dată a făcut un pas în spate, renunțând la banca tehnică a creației lui, FC Viitorul. A doua oară a făcut-o numind un antrenor tânăr din Spania, Ruben de la Barerra. Impresia din startul noului sezon a fost că ibericul nu va rezista mult în Dobrogea și chiar dacă Iancu&co și-au mai revenit pe parcurs, eșecul din Cupă (0-3 cu Dinamo) a consfințit plecarea, cumva, așteptată.

„Mircea Rednic este noul antrenor al formației FC Viitorul Constanța, după ce a semnat un contract valabil pentru următorii 2 ani și 6 luni”, este anunțul cu care Hagi ne-a surprins a treia oară în mai puțin de jumătate de an. „Puriul” în curtea „Regelui”, provocarea lansată în prag de sărbători, la care mulți chiar nu ne așteptam.

I-am perceput pe cei doi mai degrabă drept rivali. Nu de puține ori s-au „înțepat”. „Unul e rege (n.n. Hagi), altul e băiatul lui tata (n.n. – Răzvan Lucescu)”, spunea Redinc în 2009, despre candidații de la acea vreme la postul de selecționer, ambii cu „realizări mai puține decât ale lui în antrenorat.

E doar un exemplu, au existat mai multe, Hagi i-a mai răspuns și el, „pe contraatac” uneori, „pozițional” alteori. Niciodată, însă, lucrurile nu au derapat, cum se întâmplă des atunci când personajele nu știu să facă diferența între rivalitatea sportivă și alte lucruri. Când oamenii nu simt fenomentul, nu simt sportul și o mai „iau pe arătură”. Nu e cazul celor doi, iar dincolo de „pasele” lungi, cu mesaj, am simțit aproape mereu că există respect.

Mă bucură mutarea anunțată marți, chiar de Ziua Națională. Cred că e o provocare pentru amândoi. Hagi e omul care trebuie să știe tot ce se întâmplă în baza de la Ovidiu, în cel mai mic detaliu, dar în ultima vreme a arătat că poate lăsa un antrenor să-și facă treaba așa cum știe el. Cel puțin așa am văzut noi. Rednic a fost și el mereu nu doar un antrenor, ci mai degrabă managerul „stil Premier League”.

Cumva, suntem tentați să spunem că se vor călca „pe bocanci”, că nu vor avea loc unul de celălalt. Dar aș crede că, de fapt, au nevoie unul de celălalt în acest moment. Și că sunt la vârsta și au experiența care le-ar putea permite lejer să conviețuiască și să facă treabă. Și mai ales, că știu bine ce au de făcut împreună, alături de Gică Popescu!

Arată bine echipa de conducere a Viitorului, clubul are stabilitate, „marfă” bunicică pentru fotbalul nostru, un pariu interesant pentru următoarea perioadă… 🙂

  • Mircea Rednic: „Sunt bucuros că am semnat cu Viitorul. Discuțiile au durat foarte puțin. Când m-a sunat Gică, am spus imediat ”da” ținând cont și de condițiile foarte bune de pregătire de aici, de lot, pentru că Viitorul are jucători de calitate, cu cel puțin un an în Liga 1, de ambițiile care sunt aici. Un alt motiv a fost și stabilitatea financiară. Obiectivul cel mai important este calificarea în play-off, pentru că Viitorul nu a reușit acest lucru sezonul trecut, deși, așa cum am afirmat și când eram la Iași, era o formație care merita acest lucru”.
  • Gheorghe Hagi: „Un antrenor cu multă experiență, un câștigător pentru că a obținut multe trofee importante atât ca jucător cât și apoi ca antrenor. Este unul dintre cei mai buni antrenori români și aveam nevoie de experiența lui”.
  • 58 de ani are Mircea Rednic.
  • – Corvinul Hunedoara, Luceafărul București, Dinamo București, Bursaspor, Standard Liege și Rapid București sunt echipele pentru care a jucat.
  • – Rapid București, FCM Bacău, Al-Nasr Riyadh, Universitatea Craiova, FC Vaslui, Dinamo București, Rapid București, Alania Vladikavkaz, FK Khazar Lankaran, Astra Giurgiu, Petrolul Ploiești, Standard Liege, CFR Cluj, Gent, Mouscron, Al Faisaly și Politehnica Iași sunt echipele pe care le-a antrenat până să o preia pe FC Viitorul.
  • două titluri naționale, cu Dinamo în 2007 și cu Rapid în 2003, o Cupă a României cu Rapid (2002), o Supercupă a României tot cu Rapid (2003) și Cupa Azerbaidjanului cu Khazar Lankaran (2011) și-a trecut în palmares până în prezent.

*Declarații și foto fcviitorul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s