Arbitrajul românesc la punct critic

Pe fondul unor greșeli evidente de arbitraj, s-a inflamat lumea fotbalistică. Problema ar fi, zic unii, ca aceste greșeli nu sunt întâmplătoare și că vizează direcționarea titlului către o anumită echipă… Mda, eu nu nu sunt de acord cu teoria asta. Sigur, nu e nici prima, nici ultima dată când arbitrii noștri o comit rău de tot, dar de data asta s-a nimerit și mai rău chiar pentru unii dintre cei care tocmai au pierdut ecusonul FIFA la care visau, unii nejustificat dupa părerea mea, de la începutul carierei. Rusandu, domnul de la Sfântu-Gheorghe, cel care era titular pe lista lui Vassaras, a greșit flagrant, și greu de înțeles, la Botoșani, și astfel s-a trezit „internațional” Găman de la Craiova, care a avut un ultim sezon fotbalistic slab, chiar foarte slab, asta după prestațiile constant bune din anul precedent, 2015. Ca să nu mai spun că este ofensator față de UEFA să nominalizezi ca arbitru FIFA o persoană care nu știe limba engleză cel puțin la nivel conversational… Înțeleg că acum s-a apucat de meditații. Târziu, foarte târziu, și prima impresie pe care o va lăsa pe plan european s-ar putea să-i afecteze întreaga carieră, dar na, ce naiba să facă și IPS Deaconu dacă nu are schimbări, nu la nivelul titularilor, dar nici măcar numeric, fraților!

sandu-deaconu
Alexandru Deaconu.       foto: ziare.com

Aici este marea problemă, drama arbitrajului românesc : au trecut, degeaba, 4 ani și ceva de mandat ai domnului Deaconu și din sutele de arbitri care s-au perindat pe la cursurile de tinere talente fără viitor, n-a „răsărit” nici măcar un singur arbitru talentat, care să fi ajuns în liga întâi sau vreo trei, patru prin liga a doua. S-au tocat, cu aceste cursuri, în jur de 400.000 de Euro, bani veniți de la UEFA și „păpați”, cu poftă pantagruelică, de onor CCA sub patronajul direct al domnilor Burleanu, Bodescu și Vochin…..ăsta, Vișan, chiar nu are nicio treabă, sărăcuțul, el nici nu știe ce este ofsaidul deși răspunde, nemijlocit, de activitatea CCA. De-a râsu’-plânsu’, pe bune ! Despre Horațiu Feșnic, cel de-al doilea „fluieraș” propulsat pe lista FIFA, ce să vă spun? După părerea mea, nici prezența lui nu se justifică, acum, pe această listă a arbitrilor internaționali. De ce? Simplu: în afara faptului că este tânăr și, teoretic vorbind, ar avea potențial de creștere, nu m-a impresionat cu nimic în ultimii 2 ani, fluctuant, multe greșeli tehnice și disciplinare,fără un progres vizibil, moale în teren, limbaj corporal deficitar, alergare inestetică… Să nu mai vorbesc de faptul, cel mai deranjant, că pe 19 septembrie a fost notat, la Craiova-Chiajna, cu 7.80, notă de suspendare și nu este prima de acest fel in 2016, iar la 1 octombrie este recompensat cu ecusonul FIFA! Uraâtă făcătură din partea IPS Deaconu, ce-or zice ceilalți colegi din liga 1, vă las pe voi să vă gândiți.

cristi-balaj
Cristi Balaj, poate cel mai valoros arbitru român din ultimii ani.    foto: digisport.ro

Trist, ies două nume importante ale arbitrajului românesc, Alexandru Tudor și, mai ales, Cristi Balaj și să nu ai variante optime de înlocuire….Eu aș muri de rușine să mi se întâmple, după aproape 5 ani de mandat, așa ceva! Cum justificați, domnule Deaconu, banii mulți pe care i-ați încasat, cu generozitate, de la FRF în toată această perioadă? Ca să ne înțelegem, de asta avem parte de recrudescența asta a greselilor, importante, de arbitraj, care alterează clasamente, vorba lui Gino, și înveninează atmosfera în fotbalul românesc, pentru că CCA mimează competența profesională, iar FRF, cea care ar trebui să-i controleze, mimează exigența și expertiza.

Astea sunt problemele, de fond, ale fotbalului românesc: impostura și incompetența!

În rest, să fiți sănătoși și s-auzim numai de bine!

via: https://intrearbitrajsiarbitrar.wordpress.com

 

2 gânduri despre „Arbitrajul românesc la punct critic

  1. Èvident, arbitrajul este parte intrinseca a fotbalului romanesc si nu poate fi disociat de acesta, cu toate bunele si, mai ales, tarele lui. Atata doar ca in aceasta zona se manifesta, mai pregnant, expertiza mea…probabil, in periaoda urmatoare, am sa va propun si niste subiecte, hai sa le zicem, mai profunde .

    Apreciază

  2. Corect spus..,Din afara fotbalului așa se vede, cum spui,. Competent, coerent si la obiect.. Dar ….. arbitrajul este cum este de mai de mult timp,când nu era Vassaras, când nu era ( clona) Deaconu…. Încearcă sa aprofundezi , arbitrajul’. E complicat, de la formare , promovare si evoluție , arbitrajul e parte din , scăderea’ fotbalului nostru.. Ce zici?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu