Întoarce „mâna de ajutor”

„Foarfeca laterală” din meciul cu CSM Reșița l-a adus „pe prima pagină” la finalul lunii octombrie, anul trecut. Este una dintre amintirile lui cele mai plăcute de când a început fotbalul. „Alături de momentul în care am câștigat campionatul cu Astra și de primul gol marcat în Liga I, chiar împotriva FCSB-ului. Dar și de un gol marcat la juniori, vinclu din lovitură liberă, aproape de la jumătatea terenului, într-o partidă cu Corona Brașov”, spune Romario Moise, unul dintre artizanii actualului sezon de Liga a 2-a.

Transferul la UTA a venit „ca o mână de ajutor, într-un moment greu, o oportunitate de a juca mut mai mult, pentru că îmi doream enorm continuitate”. Și a întors „mâna” acomodându-se foarte repede și fiind extrem de important în parcursul arădenilor, lideri în L2.

Ultima „ispravă”, în debutul mini-returului: 6-0 la Miercurea Ciuc, cu „Roma” în prim plan. A marcat, a pasat decisiv de două ori și a participat la faza unui alt gol. Mingea mișcată din lovitură liberă pentru reușita lui Melinte nu se mai pune.

„Am găsit un colectiv bun, cu multe caractere frumoase și am fost bine primit de toată lumea. Pot spune că am avut o toamnă bună, cu toate că întotdeauna este loc de mai bine. Liniștea este principalul motiv, am găsit un mediu bun, cu tot ceea ce înseamnă acest club și mi-am regăsit motivația și plăcerea de a juca fotbal!”.

„Trebuie să credem cu adevărat în promovare!

Își propune să aibă continuitate în această a doua parte a sezonului, adică să producă evoluții din ce în ce mai bune. De ce are UTA nevoie pentru a rămâne în fruntea clasamentului până la finalul campionatului? „Să credem! Trebuie să credem cu adevărat și cu tărie în promovare și sunt sigur ca ne vom îndeplini obiectivul!”.

Un vis „în picioare”, naționala

Iubește fotbalul de când se știe, dar în cadru organizat l-a „început” pe când avea 11 ani și jumătate. Este un produs al Astrei…Ploiești, devenită Giurgiu, iar din vara trecută a ajuns la UTA, pentru a-și da un „restart”. Pentru 2020, își dorește să fie sănătos, să se poată antrena și juca la capacitate maximă. „Dacă va fi așa, voi reuși să îmi îndeplinesc obiectivele…și cele personale și cele de grup!”. Și dacă tot a avut parte de un nou început, e loc și de speranțe la mult mai bine. „Sper ca în următorii ani să ajung să joc pentru naționala României și să prind un transfer într-un campionat puternic! Și bineînțeles, îmi doresc o familie sănătoasă, liniștită și fericită!”.

Romario, Beckenbauer, Conte

Numele fotbalistului vine de la marele Romario al Braziliei anilor ’90, al cărui fan este tatăl ploieșteanului. Mai mult, acesta poartă numele altei legende, Beckenbauer. Iar celălalt copil al său, fratele lui Romario, se numește Antonio, după celebrul italian Antonio Conte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s