Nu selecționerul e problema noastră!

Nedomolit, șuvoiul de păreri post-Albania curge la vale având in mijloc numele lui Anghel Iordănescu. Selecționerul depășit, milităros, neadaptat, rămas în secolul și în mileniul ai cărui lauri de antrenor i-a și cucerit. El nu l-a băgat pe Sânmărtean, el a dat doctorul afară, el a schimbat căpitanul. El, el, el și iarăși el!
Se pregătește nu numai mazilirea lui Anghel Iordănescu, ci și arderea sa pe rug. Mulțimea dornică de execuții nu poate fi privată de o asemenea voluptate. MARELE VINOVAT va fi căsăpit în public, site-urile vor lua foc, televiziunile vor face breaking news-uri de un galben intens, mai ceva ca la caniculă sau ca la inundații.

puiu-e1415871180638-765x501
Tata Puiu ne arată că ar fi trebuit să fim inteligenți…        foto: cancan.ro

Cu această măsură dorită și mult așteptată, se va spera că s-au rezolvat toate problemele fotbalului, legate de Sânmărtean, de Budescu, de doctor și de banderolă. De stilul defensiv, de milităria complet inutilă într-un ev al deplinelor libertăți.
E, însă, un praf în ochi, care intră sub pleoape cu toate măștile de protecție din lume. Se vor rezolvate toate problemele fotbalului prin înlăturarea unui selecționer de 66 de ani al cărui contract oricum expiră peste două săptămâni și ceva, pe 10 iulie. Probabil că pentru a fi ostoită nevoia de sânge cald, înțelegerea va fi ruptă ceva mai devreme, cu câteva zile înainte de soroc.
Însă iminenta despărțire de Anghel Iordănescu, dincolo de faptul că-i răcorește pe cei mult prea înfierbântați, nu rezolvă niciuna dintre marile probleme pe care le are fotbalul nostru. Acestea nu pot fi soluționate, s-a văzut cât se poate de limpede, nici măcar prin înlocuirea întregii echipe federale. Falimente, insolvențe sau desființări de echipe existau și pe vremea lui Mircea Sandu, există și în guvernarea Burleanu și probabil că vor exista în orice altă guvernare care se va sui pe tron doar ca să-și urmărească propriile interese. Atâta timp cât cei din frunte nu intră în Casa Fotbalului ca să ducă la bun sfârșit mai întâi problemele fotbalului și abia apoi pe ale lor, nu se va ajunge nicăieri.
Nici măcar discursurile patetice despre copii și juniori, atât de la modă la vreme de criză, nu vor mai impresiona pe nimeni. Ele sunt bune, la modul general, ca să aburești auditoriul de cât ești tu de preocupat. Fotbalul are nevoie de oameni eficienți.Preocupații, îngândurații, pateticii și metafizicii au arătat că nu sunt în stare de nimic!

Un gând despre „Nu selecționerul e problema noastră!

  1. Este absolut evident ca Iordanescu va fi acum incasatorul de serviciu, in spatele caruia se vor ascunde toti cei responsabili, care acum vor pleca linistiti in vacante si isi vor continua existenta duplicitara.

    In alta ordine de idei, la orice echipa, atunci cand nu se obtin rezultatele scontate, primul debarcat este antrenorul, apoi se faac schimbari la nivelul lotului, si eventuaal preparatori fizici, medici(noi i-a schimbat pe astia cu anticipatie….:).

    De reprosat lui Iordanescu, dar si soborului de secunzi este poate insistenta cu care a refuzat sa schimbe anumiti jucatori sau posturi……greu de inteles insistenta pentru un Tatarusanu care gafeaza in mod repetat, sau cooptarea unui numar mare de jucatori de la FCSB, care nu au de-a face cu un lot national, gen Adi Popa, insala unison parerea fanilor si reprosul principal, lasand la o parte rezultatele, a fost lipsa de atitudine a echipei, expresia jalnca a sintagmei „lasa ca merge si asa”.

    Judecand cu luciditate, echipa nationala este totusi exponentul fotbalului si societatii actuale, cu antrenori demisi si reciclati la nesfarsit, cu personaje dubioase, nationala tarii in care fosti jucatori ca Mirel Radoi care si-ar permite financiar sa urmeze o scoala de antrenori in oricare tara europeana apeleaza la artificii gen Chisinau, cu o presa care titreaza reveniri senzationale in campionatul intern a unor jucatori gen Eric de Oliveira ajunsi la varsta pensionarii in tarile arabe, o tara a carei populatie scade de la an la an, si in care copiii nu mai ajung sau chiar nu mai doresc sa se orienteze catre sport.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s