Echipe ideale pentru prima parte a sezonului: U21 în Liga I

Facem din nou pe selecționerii și revenim cu echipa noastră ideală a jucătorilor U21 care evoluează în Liga I. Un prim “11” subiectiv, bineînțeles, cu câteva rezerve care probabil ar avea șansa lor cu alți oameni “pe bancă” 🙂

Începem cu Ștefan Târnovanu (Politehnica Iași) în poartă, tânăr de 1,97 metri, care a început să joace constant în acest sezon. Evoluțiile sale au atras atenția FCSB-ului, club cu care deja a semnat. Rezervă, Mihai Marian Aioani, care după un an cu 38 de meciuri în Liga a 2-a a bifat deja 20 prezențe și pe prima scenă, ajungând la un total de 76 de partide la Chindia Târgoviște.

Mizăm ca fundaș dreapta pe Ștefan Vlădoiu, care după un împrumut la Dunărea Călărași se impune, de asemenea, la “echipa mamă”, CSU Craiova. Denis Ciobotariu este rezerva aleasă pentru acest post, numele său fiind vehiculat pe lista posibilelor transferuri pe care Dinamo le-ar face pentru a-și mai echilibra bugetul.

Virgil Ghiță s-a făcut remarcat în finala Cupei României, și-a câștigat apoi locul de titular la Viitorul și reprezintă un fundaș central, piesă de bază ce se remarcă prin constanță în angrenajul lui Gheorghe Hagi.

Andrei Chindriș (FC Botoșani) completează centrul defensivei în echipa “Pipetei”. I-a întors încrederea antrenorului Marius Croitoru, care l-a “aruncat” în primul 11 în vară. Și el în atenția FCSB-ului, club care obișnuiește să cumpere tinerele talente ce încep să confirme la alte echipe din campionat, Chindriș și-a prelungit contractul cu Botoșaniul.

Mergem în banda stângă a apărării cu Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș). Împrumutat de la Petrolul Ploiești, jucătorul de 21 de ani a evoluat foarte bine pentru trupa pregătită de Edi Iordănescu, medieșenii luând de curând decizia unui transfer definitiv. Evoluţiile constant bune ale tânărului fundaș l-au adus pe acesta și sub comanda lui Mirel Rădoi la naţionala U21. 

Cei doi mijlocași defensivi ai “Pipetei” sunt Andrei Ciobanu (Viitorul), probabil unul dintre viitoarele produse de export ale lui Gică Hagi, care pe lângă joc impresionează și prin execuții surprinzătoare… și Cătălin Itu (CFR Cluj), și el apărut în peisajul Ligii I în perioada verii, cu un progres vizibil în prima parte a sezonului 2019-2020.

Linia de trei mijlocași ofensivi este 100% a FCSB-ului: Dennis Man în dreapta, Olimpiu Moruțan în centru și Florinel Coman în stânga.

Primul a arătat o creștere în forță și viteză, lucru care a dus la faze ca cea a golului superb marcat în derby-ul cu CSU Craiova. Cel de-al doilea mai are nevoie de încredere, dar a arătat, de asemenea, un progres în joc spre finalul anului (talent are “cu carul”), iar cel de-al treilea este o certitudine, fără doar și poate.

Darius Olaru ar fi și el un jucător care poate intra în linia de mijloc a echipei U21 a “Pipetei”, iar faptul că ar putea rămâne încă jumătate de an la Gaz Metan Mediaș (a fost cumpărat de FCSB) ar putea fi varianta ideală pentru el. Pe bancă îl mai avem și pe Nicolae Carnat (Sepsi OSK), dar și pe Valentin Mihăilă (CSU Craiova), om cu un avânt de lăudat în această perioadă și cu execuții excelente.

Atacantul echipei noastre este Louis Munteanu (FC Viitorul), care la doar 17 ani are șapte meciuri și trei goluri pe prima scenă. A debutat târziu, pe 27 octombrie și promite o primăvară entuziasmantă.

Erată: Dintr-o eroare, în echipa jucătorilor U21 a fost introdus inițial și Căbuz (Viitorul), iar Târnovanu era rezerva sa. Scuze cititorilor noștri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s