Unde pleacă Stanciu?

Ne-am împărțit, din nou, în cele două mari tabere. Pro și contra. Subiectul, plecarea lui Nicolae Stanciu la arabi.

„Din Nicușor devenise Nicolae, dar acum e Nicușorel”, remarcă amuzantă a analistului Radu Paraschivescu. „Îl vedeam la Milan, la Inter”, of amar al fostului șef, Adrian Porumboiu. De la astfel de opinii, cu o urmă de regret în ele, dar simple păreri, până la afirmații aproape acuzatoare, „se gândește doar la bani!!!”.

E normal să ne gândim, atunci când privim de pe margine, mai mult la partea sportivă. Anderlecht – Sparta – Al-Ahli, o enumerare care nu prea sună a progres. Totuși, nu cred că îl putem acuza pe jucător, pentru că dacă o facem, o facem doar pentru că „nu ne ajută pe noi”, de fapt. Îl vrem pe Stanciu în formă maximă, în tricoul naționalei, ducându-ne „în zbor” către European, Mondial și pe cele mai înalte culmi ale fotbalului. Ne simțim trădați, din dorința, din visul de a fi din nou mari.

Revenind cu picioarele pe pământ… Pe lângă faptul că la astfel de mutări, de multe ori fotbalistul poate fi ușor „forțat” de conjunctură și celelalte părți implicate să accepte, într-un final, transferul. Chiar dacă nu e convins sută la sută… Și chiar dacă Stanciu a simțit din plin să meargă în Arabia, nu e ca și cum ar fi avut oferte de la vreo forță din Champions League-ul european. Poate s-a uitat bine în oglindă și a considerat că nu are ce face mai mult decât a reușit până acum.

Și atunci…„Mă surprind reacţiile negative la adresa lui Stanciu, mie mi se pare o decizie normală dacă salariul este de 3 milioane de euro, nu ştiu cine ar fi rezistat să fac acest pas dintre cei care îl critică”, l-a apărat Gică Popescu pe fotbalist. Perfect adevărat. Tentație uriașă. Cei ce privesc din acest unghi pot fi „atacați”, pe de altă parte, cu vârsta. La 25 de ani, ar fi putut avea perspectiva salariului din deșert și ceva mai târziu, probabil… Sau poate nu…

Discuția e, cu siguranță, interminabilă. Iar la această oră, pentru mulți dintre noi este și degeaba…

Pentru că, să fim cinstiți, nu suntem în stare să spunem exact unde se duce Stanciu. Cine cunoaște exact campionatul Arabiei Saudite? Cine a urmărit jocurile din Premier League-ul saudit cu adevărat, documentat? Selecționerul Contra a spus că a văzut vreo două, să își dea seama cum stă Budescu pe acolo.

În afară de cei care au lucrat în zonă, iar ei au tendința firească să vorbească frumos, nu sunt mulți care știu cu adevărat cam care e treaba cu fotbalul din Orientul Mijlociu.

Bani, cămile, progres, jucători și antrenori mari, căldură, antrenamente matinale…sunt ingredientele pe care le amestecăm, majoritatea, și pe baza lor discutăm.

Cei care știu bine, să ne spună și nouă: Unde pleacă Stanciu? Ca să știm și noi de ce polemizăm…

zmiwndk3mgmxyja5nzvknzu0otq3odexyw==.thumb

PS: Ne amintim că nu e mult de când Dragoș Grigore venea din Qatar pentru a fi cel mai sigur om din linia de apărare a naționalei noastre. Însă, nici cum juca el în campionatul din mica peninsulă din Golful Persic nu prea știm.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s