Pagini din Australia – partea întâi

Am fost plăcut surprins să găsesc un mesaj aparte în căsuța poștală a Pipetei. Mesajul era lung, era scris de un doctor român care lucrează în Australia, care, prin înregimentarea lui Lucian Goian la Perth Glory, s-a apropiat și mai mult de fenomenul fotbalului australian. Când doctorul Bogdan Dana este în tribună la vreun meci din țara cangurilor, în special când merge să îl susțină pe Goe, tricolorul românesc este prezent și el acolo. Pasiunea domnului doctor pentru fotbal s-a tradus prin scrierea unei cronici de meci pentru cititorii Pipetei, asta după ce acum câteva zile, prestigiosul site sportiv din România, http://www.gsp.ro, a publicat de asemenea, un articol de-al dânsului. Noi suntem bucuroși că blogul nostru este citit și la Antipozi, și suntem mândri că putem găzdui rânduri scrise de un iubitor al acestui sport minunat, pentru că este esențial ca percepția spectatorului să fie expusă și apreciată.

ADELAIDE UNITED- PERTH GLORY 1-1
JOC EXCELENT ÎN APĂRARE FĂCUT DE LUCIAN GOIAN

Meciul Adelaide United-Perth Glory s-a încheiat cu o ora în urmă cu un rezultate de egalitate. Gazdele au deschis scorul prin fundașul central McGowan iar Glory a egalat prin lovitura de pedeapsă transformată de Diego Castro în prelungirile primei reprize (același jucător spaniol care pare de pe altă planetă, cu o tehnică de bijutier, a fost faultat și nu prea în suprafața de pedeapsă chiar de către cel care a înscris golul gazdelor).
Lucian Goian a fost folosit de această dată pe postul de fundaș central de marcaj, a avut o sarcină foarte dificilă, având in vedere că l-a marcat pe vârful de atac senegalez Baba Diawara (care văd că a jucat timp de 3 ani și la Sevilla, iar apoi la Levante si Getafe). Lucian a fost avertizat cu un cartonaș galben în min 55, dar s-a văzut clar că a atins întâi mingea, chiar și el a fost nedumerit de ușurinta cu care arbitrul a acordat acel fault.
În prima repriză, apărarea lui Perth Glory a părut descoperită în câteva situații, mijlocașii nu ajutau defensiva de multe ori, dar Lucian și liberoul Dino Djublic au avut intervenții salvatoare în situații care puteau duce ușor la goluri ale gazdelor. Lucian a participat și la faze de atac, a recuperat o minge destul de sus, în treimea adversă, a făcut un un-doi inteligent și a încheiat acțiunea cu un șut pe poartă.

661362670
Lucian Goian în duel cu atacantul Diawara.   foto: gettyimages

După pauză, gazdele au început să domine jocul mult mai clar, dar Perth Glory s-a apărat bine și a replicat pe contraatac.
Lucian Goian a avut câteva intervenții salvatoare din postura de ultim apărător, a blocat multe șuturi și a avut câteva intervenții acrobatice de foarte bună calitate, dovedind o știință a jocului și un plasament excelent.
A fost lovit cu cotul în figură de atacantul sengalez la un duel aerian, care a primit și el un cartonaș galben.
Comentatorii au remarcat intervențiile lui din apărare și chiar apetitul lui ofensiv, pe lângă faptul că este un jucător versatil, jucând în două meciuri pe două posturi diferite.

1111
Goe îl felicită pe Diego Castro, autorul golului egalizator din meciul de la Adelaide.   foto: perthglory.com

După meci, de obicei se iau interviuri cu 2 jucători și cei 2 antrenori, Lucian a fost invitat să răspundă întrebărilor reporterului (asta dovedind că a fost apreciat ca fiind cel mai bun jucător de la Glory). A răspuns cu dezinvoltură și într-o engleză cursivă la întrebările legate de postul pe care a jucat, despre adaptarea la jocul de fotbal din Australia și despre cum a reușit să își mențină concentrarea până la finalul meciului.
Lucian a spus, printre altele, că săptămâna trecută a fost un meci mult mai greu pentru el și pentru echipă (specialiștii spun că actuala echipă Sydney FC, care a câștigat duminică la Perth cu 3-0, este de departe cea mai bună echipă din campionatul local de când s-a înființat competiția în noul format, cu 11 ani în urmă), a recunoscut că a avut nevoie de puțină adaptare, atât la jocul echipei cât și la clima din Perth.

111
Lucian Goian s-a impus rapid în primul unsprezece al echipei din Perth.  foto: zimbio

Ar fi bine ca Glory să câștige maxim de puncte în următoarele meciuri care se vor juca acasă la Perth, și să se claseze cât mai bine între primele 6 echipe, evitând astfel meciuri eliminatorii grele (într-o singură manșă) pe terenul echipelor mai bine clasate.
Săptămâna viitoare se va juca meciul sâmbătă seara de la ora 8, contra echipei Brisbane Roar, voi fi din nou în tribună cu steagul românesc, alături de Lucian și Perth Glory!

Dr Bogdan Dana, Perth, Australia
31 Martie 2017 .”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s