Modelul echilibrului…

„Ce să zic? Sunt mai puțin cu declarațiile. În iarbă mă simt mai bine”. Valentin Suciu, antrenor la acea vreme la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în Liga a 2-a. Covăsnenii începeau să emită pretenții la promovare, făcuseră un egal cu rivala FC Brașov, pe care au „înghesuit-o” serios în ultimele minute, pe „Tineretului”, scăpând victoria printre degete. Nu era obișnuit să aibă „reflectoarele” pe el, dar cu timpul le-a acceptat decent.

15241864_1186735738073273_9058122959381277270_n

FOTO: Crow Security

Au trecut doi ani de atunci, perioadă în care a trăit momente frumoase – promovarea în primul eșalon, unde nu a început deloc rău, a venit și „refluxul”, a plecat apoi să-și continue treaba la vecinii de la Miercurea Ciuc.

A reușit un meci istoric, victorie cu 9-8 după lovituri de departajare în fața lui Dinamo, în optimile Cupei României. S-a vorbit și se va vorbi mult despre acest episod, dramatic pe alocuri, al „competiției surpriză”, cu nu mai puțin de 5 execuții ratate, unele dintre ele celebre.

Sărbătoarea n-a ținut prea mult la Ciuc, pentru că Vali și-a băgat băieții…în cantonament.

„Așa am pregătit săptămâna de mult timp. Un meci cu o echipă de Liga I are o altă intensitate și trebuie să fim pregătiți pentru jocul cu Gloria Bistrița, de duminică”.

Trăiește fotbalul la fel, indiferent de adversar

Tehnicianul își dorește un parcurs constant al echipei sale în campionat, în speranța promovării, așa că încearcă să domolească din euforia succesului din Cupă.

„Am încredere în băieți, așa cum am avut și la meciul cu Dinamo. Trebuie să fie profesioniști și să trateze la fel și jocul cu Gloria. Singura problemă e să îi pot reface fizic, după 120 de minute și penaltyuri care au avut și ele prelungiri”.

Aspect de reținut, Suciu afirmă că se poate bucura la fel de un succes cu Dinamo sau de unul împotriva ultimei clasate din Liga a 3-a. Adică respectă fotbalul, adversarul și competiția, oricare ar fi numele acestora din urmă.

…al echilibrului sincer

Revenind la seria ardeleană a Ligii a 3-a, acolo unde ciucanii joacă sâmbătă de sâmbătă, deși mulți ar spune că sunt deja promovați, tehnicianul de 38 de ani îndeamnă la echilibru. „Este foarte devreme. E nevoie de un parcurs constant, bun, pe termen lung. Mai sunt atâtea meciuri. Da, ne dorim cu toții și sperăm să putem realiza acest obiectiv, dar avem mult de tras pentru el”.

Nimic deosebit, la o primă vedere, declarație șablon. Doar că echilibrul acesta nu este unul mimat, pentru că dă bine, ca în multe alte cazuri, ci sincer și argumentat: „Am pierdut acasă cu Comuna Recea, 0-3. Cred că a fost o problemă de mentalitate. A fost chiar după tragerea la sorți din Cupă. Era mai bine, la momentul acela, dacă băieții nu știau cu cine vor evolua în optimi. Dar mă bucur că au luptat să depășească acel moment și încet, încet, facem ceea ce trebuie”.

BMB_6286

FOTO: Bogdan Bălaș (Gazeta Sporturilor)

Un gând despre „Modelul echilibrului…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s