Seri ca aceasta!

Câți dintre noi nu și-ar dori să urmărească un astfel de meci în fiecare seară? Exagerez? Ok, măcar o dată pe săptămână. Ce am văzut în semifinala Champions League din seara asta reprezintă, fără îndoială, unul dintre meciurile care merită să culeagă toate laudele posibile! Spectacolul oferit a avut de toate: goluri, intensitate, greșeli, interpretări tactice de top, dar și un arbitraj la înălțime!

Câteva impresii despre ce am văzut în Manchester City – Real Madrid:

  • Începutul de meci a fost decisiv pentru rezultatul final și chiar o oglindă a desfășurării întregului meci. Jucătorii lui Guardiola au ieșit de la vestiare de parcă meciul ar fi avut doar 10 minute, deciși să încline balanța în cele 10 minute. Au reușit. E drept, având parte de o replică extrem de palidă din partea madrilenilor.
  • De Bruyne strălucește. L-am văzut finalizând din poziția nouarului, pasează ca un decar, aleargă ca un optar, recuperează ca un șesar. Influența și impactul lui în jocul celor de la City sunt la un nivel foarte mare.
Kevin De Bruyne a deschis scorul. sursa foto: Al Jazeera
  • Sistemele folosite de cei doi antrenori sunt identice, pe hârtie. Dar doar pe hârtie. 4-3-3ul lui Guardiola ne-a arătat o mobilitate fantastică a jucătorilor, cu o dinamică dezechilibrantă. Să ne gândim doar la faza în care Laporte finalizează o acțiune colectivă de atac din poziție de atacant de careu. Ancelotti a răspuns cu o rigiditate tactică mai accentuată, bazându-se mult pe calitățile individuale ale jucătorilor săi.
  • Improvizațiile nu sunt foarte eficiente, nici măcar la acest nivel. Fernandinho, cu toată experiența lui, nu poate face față unui jucător precum Vinicius din poziția de fundaș dreapta, în timp ce la Zinchenko am văzut că nu poate avea reperele defensive ale unui fundaș stânga de meserie.
  • Militao a fost total depășit în seara asta. De adversari, de ritm, de intensitate. De altfel, toată defensiva Realului a fost foarte vulnerabilă, City irosind prea multe ocazii, pe lângă golurile marcate. Însă, dacă pe faza ofensivă City a excelat, în defensivă a arătat destul de multe inexactități.
  • Benzema este indispensabil pentru Real. Din nou, pentru a câta oară??, golurile sale țin echipa sa în competiție, chiar în condițiile unei evoluții modeste din partea multor coechipieri. Devine din ce în ce mai clar că este principalul candidat la câștigarea Balonului de Aur.
Karim Benzema. sursa foto: Telegraph
  • Istvan Kovacs. Impecabil. Mare lucru să arbitrezi un asemenea meci, la un asemenea nivel! Discret, autoritar, fără să ezite, Istvan Kovacs ne arată că și România contează într-o semifinală de CL. Ne dorim să vedem asemenea prestații și în Liga 1…

Ar fi atât de multe de spus despre acest meci… Două echipe de top, conduse de antrenori de elită, fotbaliști fantastici care au evoluat la un nivel incredibil. Goluri multe, unele venite dup-a realizări individuale, altele după acțiuni colective sau după greșeli ale adversarului. Totul a fost un adevărat spectacol!

Să tot avem seri ca aceasta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s