Ca-n duminicile de altădată

Parfumul duminicilor de altădată s-a simțit la Brașov într-o după amiază aparte de 27 martie, ziua marelui Nicolae Pescaru, plecat dintre noi în urmă cu aproape trei ani. Marian Ivan, unul dintre „urmașii” lui nea Niki în galben-negru, a pus de un eveniment în cadrul căruia a adunat la un loc nume mari din istoria lui Steagul Roșu/FCM Brașov/FC Brașov, dar și din cea a echipei naționale.

Trofeul „Steagu Roşu Braşov”, un meci demonstrativ care a avut loc pe parchetul Sălii Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”, i-a opus pe „stegarii” Dorin Arcanu, John Ene, Marin Barbu, Laszlo Balint, Mugurel Buga, Mihai Stere, Ionuţ Pîrvu, Romeo Surdu, Marian Constantinescu, Marian Cristescu, Sandu Andrași, Iuliu Andraşi, Marius Benciu, Laszlo Balint, Flavius Moldovan „tricolorilor” Rică Răducanu, Bogdan Stelea, Florin Prunea, Miodrag Belodedici, Gabi Tamaş, Tibi Ghioane, Ionel Ganea, Gică Mihali.

Ivan, care a prins Mondialul din 1994 din postura de golgheter al lui FC Brașov, a jucat câte o repriză pentru ambele formații.

Oamenii veniți în tribune au avut ce vedea și s-au bucurat să-i urmărească pe cei care îi ridicau în picioare, pe Tineretului, pe Municipal sau în jocurile naționalei, în anii 2000, ’90, ’80 sau chiar ’70, în cazul mereu poznașului Rică Răducanu.

Au contat spectacolul şi bucuria revederii, mai puțin scorul. A fost 8-8 în timpul regulamentar, cu un aport important din partea arbitrului Marius Beudeanu, care la 8-7 pentru „tricolori” le-a mai acordat „stegarilor” două minute pentru a egala. Nu pentru vreun punct care să fi contat în vreun clasament, ci pentru a le oferi celor prezenți deliciul loviturilor de departajare 🙂

O încântare să-i vezi pe toți acești oameni laolaltă, să-i vezi cum se bucură de fotbal și cum se bucură unii de alții. Apropo de bucurii, de remarcat una aparte. Cea a lui Gabi Tamaș atunci când joacă fotbal. Când o vedem în Liga 1, am putea spune că-și respectă meseria și o face bine. Când o vedem la sală, acolo unde a venit mereu, alături de prieteni, indiferent că juca la Spartak, Auxerre, Celta sau WBA, e o încântare. Trage cu „sete”, aleargă pe tot tereul cu mingea la picior și cu adversarul „în spate”, o așează cu exteriorul pentru Tibi Ghioane sau pentru „Ganezu’”, toate cu o poftă care ne face să credem că deși are 38 de ani, nu se va retrage nici la 39 🙂

A avut loc, bineînțeles, și  o binemeritată „repriza a treia”, în care s-au făcut deja planuri pentru alte astfel de acțiuni, pe care le așteptăm cu drag, cu toții.

Vasile Gherghe, Mihai Panache, „Bebe” Manciu, Ioan Kramer, Lucian Petre, Adrian Hârlab, Gelu Moldovan, Constantin Popa, Ioan Mandoca, Andrei „Toto” Șanta, Petre Cadar. Nu s-au băgat la joc, dar au fost la fel de bucuroși de revedere. În memoria lui Nicolae Pescaru, au fost prezenți nepotul Alexandru și fiica Lara. Nu au fost uitați nici Mihai Ivăncescu, Valer Șulea sau Csaba Györffy, plecați și ei dintre noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s