Să nu fim hateri!!!

Este evident că rezultatul de aseară nu a picat bine microbiștilor români, în special după meciul bun reușit de națională în Armenia. Sunt convins că au fost foarte puțini cei care s-ar fi mulțumit cu un punct la Astana, eventual cei care au vreun verișor pe acolo. Însă, analizând la rece, este un punct care ne menține cu șanse reale la primele două locuri, într-o grupă care se dovedește mult mai echilibrată decât au arătat-o calculele inițiale.

Eu personal, după meciul de aseară, mă gândeam la Dragoș Grigore sau la Săpunaru. Loviți în urma agresivității peste limită a gazdelor, după ce au jucat pe un teren pe care riști oricând o accidentare gravă și după ce trebuie să înfrunte dezamăgirea ratării celor 3 puncte, cei doi jucători se întorc paradiți la echipele de club, unul fiind obligat să poarte mască după ce se vindecă fractura de piramidă nazală, celălalt programându-și deja cîteva vizite la stomatolog pentru niște implanturi dentare. Dacă îl mai adăugăm și pe Chipciu, ieșit la pauză cu ruptură, tabloul este complet. Trei piese importante în actualul angrenaj al echipei naționale vor sta pe bară la echipele de club o perioadă însemnată în urma unui meci oficial la lotul național. Sincer, nu știu dacă FIFA despăgubește în vreun fel jucătorii aflați în astfel de situații, dar problema este un pic mai delicată chiar din perspectiva interesului echipei naționale, ținând cont că în 11 noiembrie ne așteaptă un test care se poate dovedi decisiv, cel cu Polonia.

romania-cosmin-moti-kazakhstan-sergei-khiznichenko-world-cup-qualifier_3806475
Cosmi Moți, intrat în locul căpitanului Dr. Grigore, s-a descurcat bine în defensivă.    foto: skysports.com

Revenind la rezultat, sigur că acest egal are și circumstanțe care explică jocul, pe alocuri slab, al României. E adevărat că o echipă mare nu s-ar fi împiedicat de o națională a Kazahstanului, chiar în condițiile în care au jucat „cu topoarele la jambiere” și chiar pe un teren sintetic pe care cu greu se poate juca fotbal eficient și plăcut ochiului. Dar România nu este o echipă mare, și toți microbiștii trebuie să conștientizeze că există o preocupare pentru a schimba ceva la lot. Nu știu cât de benefică este această tentativă, pentru că noi, de fel, suntem o nație reticentă la schimbări, și există un val de antipatie la adresa acestui selecționer neamț, care asta încearcă să facă, să schimbe ceva. Cu pași mici, dar încearcă. Habar nu am dacă va reuși să schimbe în bine, sau va reuși doar să schimbe, timpul ne va demonstra asta. Dar această efervescență cu care este contestat neamțul nu are o bază argumentată, nimeni nu a făcut minuni în 3 luni, în niciun domeniu (mai ales în România!). Să nu mă înțelegeți greșit, nu mă erijez în vreo portavoce a calităților lui Daum și a staff-ului său. Încerc doar să mă gândesc că ar trebui să vedem lucrurile și mai departe de mâzga suprafeței, poate la un moment această mâzgă se curăță și dăm de luciu. 😉

bogdan-stancu-broadcast-communications
Bogdan Stancu nu a reușit să marcheze pe terenul sintetic de la Astana.    foto: broadcast communications.

Un aspect pozitiv al acestei duble a naționalei, de care s-a vorbit mult în ultimele zile, este prestația lui Răzvan Marin. Pentru mine nu este o surpriză, îl cunosc personal, iar Florin Cernat îmi spunea încă din iarna trecută că Răzvan va ajunge cât de curând un jucător important la lotul național. Pe lângă Răzvan, un alt plus este și Romario Benzar, cel care a fost integralist în aceste prime 3 meciuri din campania de calificare pentru Rusia 2018, iar evoluția sa ne dă speranțe că postul de fundaș dreapta la națională a fost acoperit pentru multă vreme de-acum înainte. Amândoi sunt jucători formați la Academia Hagi, jucători tineri care au adus deja un alt suflu, iar Rotariu, Pușcaș sau Bumba au și ei șanse de a face saltul către prima reprezentativă, chiar dacă la U21 s-a ratat calificarea.

razvan-marin-zimbio
Răzvan Marin, șutând periculos către poarta apărată de Pokatilov.   foto: zimbio.com

Una peste alta, e prea devreme pentru concluzii, dar mai ales este prematur să formulăm sentințe. Probabil că la meciul cu Polonia vom vedea o cu totul altă față a României, iar eu mi-aș dori să vedem o altă față a suporterilor, aceia frumoși care umpleau stadionul și cântau la unison imnul, aceia minunați care încurajau echipa chiar și în momentele dificile! Să nu fim hateri (nu îmi place cuvântul, o spun din nou!), și să încercăm să nu punem dinamită pe pereții propriei locuințe, există riscul să ne bubuie în cap! Pentru că, nu-i așa!?, dacă naționala României nu are rezultate, suferă tot fotbalul românesc. Haideți să avem răbdare, și să sperăm la 3 puncte pe 11 noiembrie!

Hai ROMÂNIA!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s