COLAJ, fotbaliști în izolare: „Baby-sitter”, curățenie, FIFA, rețete de pe Youtube… criza economică mondială

Ne-a luat prin surprindere pe toți. Nu credeam că mingea avea să se oprească după ce abia începuse „să meargă” în acest început de 2020. „Nebun” început de an. Mulți n-am prevăzut ce va urma nici când deja se jucau meciuri cu porțile închise. Ne-am adaptat, însă, sperând că izolarea va dura cât mai puțin (cine știe ce o însemna asta?). „Pipeta” a vorbit cu câțiva fotbaliști despre felul în care le trec zilele în Starea de Urgență. Tuturor le e greu în casă, tuturor le e greu fără fotbal, fără colegi, fără antrenamente, fără competiție. Dar toți sunt conștienți de momentele prin care trecem! Cu toții fac antrenamentele din programul trimis de preparatorii echipelor, cu toții speră ca finalul de campionat să se joace, într-un fel sau altul. Chiar dacă unii sunt convinși de asta, iar alții par deja resemnați…

Începem cu cei care ne-au răspuns primii, portarii lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Roland Niczuly și Bela Fejer.

Bela: „Îmi fac programul de antrenament, apoi odihnă, televizor. O ajut pe iubita mea la gătit și facem curățenie împreună 😀 . Referitor la campionat, sper să îl terminăm, dar prima oară să trecem cu bine peste acest virus!”. Roly: „În afara antrenamentelor din casă, îmi petrec toată ziua cu fiul meu nou născut. Când el doarme, mă uit și eu la filme 🙂 . Sper să începem cât mai repede antrenamentele și cu atât mai mult sper ca acest sezon să se joace până la final!”.

Un alt portar care ne-a vorbit despre starea actuală este Tavi Potcoavă, de la SR Brașov: „Este o perioadă grea, în care trebuie să respectăm cu strictețe regulile impuse de autorități. În fiecare dimineață, o oră o dedic exercițiilor de forță. Seara ieșeam la alergare, dar acum, cu ultimele măsuri, nu prea mai pot face acest lucru. Asta este, trebuie să fim responsabili! Altfel, îmi ocup timpul în fața televizorului, mă uit la seriale. Și cu jocurile, îmi place FIFA. Despre campionatul acesta, dacă se va mai disputa sau nu, e foarte greu de zis în această clipă! Depinde de evoluția virusului la noi în țară. Oricât mi-aș dori, cred că nu se va mai juca… Dar dacă am disputa returul așa cum era programat sau orice altă variantă se va alege, sunt sigur că ne vom atinge obiectivul! Băieții se pregătesc de acasă, fiecare cum poate! Le doresc și lor și suporterilor noștri, oamenilor în general, multă sănătate și să ne revedem cu bine!”.

Andrei Poverlovici, de la Olimpic Cetate Râșnov este „baby-sitter” este în marea parte a timpului: „În afara mișcării zilnice pentru o menținere cât de cât a tonusului, timpul mi-l umplu cu grija și creșterea fetiței 🙂 Soția lucrează după un program normal și eu stau toată ziua cu cea mică. Bineînțeles, când doarme, la prânz, experimentez de-ale bucătăriei 😀 … noroc cu Youtube-ul. Legat de finalul de campionat, nu cred că se va putea juca în viitorul apropiat. În iunie, cel mai devreme, cred!”.

Marian Cristescu, proaspăt transferat la Corona Brașov, are aceeași ocupație, dar „la dublu” 😀 : „Soția lucrează în Poliție, e zilnic la serviciu și vine după amiaza acasă. Eu stau cu fetele, una are patru ani și jumătate, una un an și jumătate. Ne trezim, micul dejun, iar apoi profităm de faptul că stăm la casă și coborâm la demisol unde au locul lor de joacă. Aici stăm până la prânz, iar cea mare mai face și ceva din activitățile de la grădiniță. După prânz, ele dorm, iar atunci îmi fac și eu programul de antrenament. După amiază, din nou joacă 😀 Dacă ne permite vremea ieșim în curte, dacă nu, tot la demisol. Când ajunge soția de la muncă, ies și eu pentru cumpărături, o dată la trei, patru zile. Mai și gătesc câteodată. Câteodată doar 😀 Seara mai fac mișcare, soția fiind și instructoare de aerobic și lucrând online în această perioadă”.

N-a deschis televizorul de multă vreme, își culege informațiile de pe internet, mai ales cele legate de antrenori și antrenorat, dorindu-și să urmeze cursurile pentru Licența B. „Așteptăm cu nerăbdare să treacă pandemia și să ne putem relua activitățile. Cu siguranță se va juca restul sezonului, dar ținând cont de timpul scurt rămas, un sistem cu playoff și playout ar fi cel mai potrivit. Ne gândim doar la promovare, trebuie să câștigăm seria și apoi barajul! Dar înainte de astea, să fim sănătoși și să trecem cu bine această încercare! Aș mai completa cu ceva: Știu că în aceste momente mai suntem luați la mișto pe rețelele de socializare din cauza numelui echipei (Corona, coronavirus). Le transmit tuturor mesajul „TOTUL VA FI BINE!” și mai vorbim după baraj! 🙂 ”.

Alex Mateiu, de la Universitatea Craiova, nu și-a pierdut deloc motivația în această perioadă de acalmie. „Avem un program de antrenament de acasă destul de dificil. Chiar am făcut febră 😀 . Ne-a spus preparatorul că am avea voie să alergăm, dar nu la o distanță mai mare de un kilometru de casă și ne va trimite și un program în acest sens. În rest, ca toată lumea, fac curățenie și mă uit la filme. Și jocuri, clar 😀 FIFA, Manager… Referitor la restul sezonului, nici nu îmi trece prin cap să nu jucăm. Eu cred că am demonstrat în multe momente că suntem cea mai bună echipă din țară, suntem la 4 puncte de primul loc și mă gândesc la titlul de campioană!”.

FOTO fcdinamo.ro

Dinamovistul Robert Moldoveanu a luat izolarea cât se poate de în serios și s-a retras la munte. „Am zis să scap un pic de București, iar aici e foarte puțină lume. Mă trezesc dimineața, mănânc, fac programul de forță în casă, iar apoi ies la alergat. E foarte important să nu-ți pierzi condiția fizică în perioada asta. Eu aș vrea, dar chiar nu cred să se mai reia campionatul actual! La noi încă e la început virusul, într-o săptămână, două, cred că ne putem aștepta la acel val mare de cazuri 😦 ”.

Robert Elek (CSA Steaua București), face orice pentru a „dribla” plictiseala 😀 , însă este pesimist cu privire la reluarea sezonului fotbalistic 2019-2020: „După ce mă trezesc dimineața, îmi beau cafeaua și fac exerciții. În marea majoritate a timpului mă uit la filme, gătesc, fac orice să nu mă plictisesc! Sincer spun, nu cred că se va mai juca în acest sezon. Ar trebui găsită o soluție care să convină tuturor. Nimeni să nu aibă de suferit, pentru că nu e vina nimănui că a apărut deodată acest virus!”

FOTO Facebook – FC Rapid 1923

Proaspăt „promovat” de la Centrul de Copii și Juniori al Rapidului ca secund al primei echipe, Ștefan Grigorie are destulă treabă, chiar și de acasă: „Discutăm și încercăm să creionăm programul echipei pentru viitor și să găsim soluțiile cele mai bune pentru a ieși cât mai puternici din carantină. În rest, avem de lucru legat de multe teme ce le dezvoltam în cadrul echipei. Mă mai relaxez cu biografii ale marilor sportivi, filme, lucruri normale. Pe de altă parte, urmăresc cu interes tot ce este legat de această pandemie, dar și de criza care o va urma. În ceea ce privește sezonul actual al Ligii a 2-a, eu sper să se joace. Ori să-l ducem până la final în forma actuală sau ar fi ok și un play-off, variantă care s-a tot vehiculat!”.

Fane ne-a transmis, în final, și câteva gânduri despre „viața de după virus”: „Totul ține de fiecare om în parte! Să știm să ieșim în primul rând sănătoși! Indiferent de cât de greu ne va fi din punct de vedere economic, să nu uităm că sunt multe alte lucruri ce ne pot face fericiți și ne vor ajuta să ieșim învingători! 🙂 ”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s