„Ca la fotbal!”, cu Alibec, Budescu și băieții

În țurca jucată în spatele blocului sau în curtea școlii, execuțiile foarte bune aduceau câte un „Ca la fotbal! A dat-o ca la fotbal!”, spus cu admirație și de colegii și de adversarii autorului. Era vorba de execuții fine, care veneau natural…

Cam așa îmi vine să spun după ce văd Astra. Și am văzut-o de două ori „pe viu!” în ultimele săptămâni, rămânând cu aceeași senzație plăcută.

Joi seară, Bogdan Andone, a apelat la o metodă mai rar întâlnită în încercarea de a revitaliza jocul echipei sale, în partida cu Sepsi din optimile de finală ale Cupei României.

La scorul de 3-1 pentru adversari, Andone a operat deodată, în minutul 55, toate cele trei modificări: Florentin Matei, Tounkara, Stahl au fost schimbați cu Alibec, Budescu și Begue. Cu toate acestea, la niciun minut, Karanovic a făcut 4-1 pentru covăsneni. „A mutat degeaba!”, am zis, recunosc!

Totuși, desi meciul n-a mai putut fi întors, manevra avea să dea rezultate, cei trei nou intrați contribuind imediat la ultimul gol al partidei, marcat de Begue, după o pasă a lui Budescu, servit la rândul lui de Alibec. Și la multe alte momente ale jumătății de oră rămase din meci.

Budescu și Alibec sunt doi fotbaliști care au talent cu carul, cum campionatul nostru intern a avut puțini în ultimii ani. Se înțeleg în joc aproape „cu ochii închiși”. Se simt și „desenează” foarte plăcut: „un-doi”-uri, călcâie, loburi, de toate :-D. Cu Begue, Răduț, Florentin Matei pe lângă ei, sunt destul momente faine în jocul Astrei.

Mai mult, celor doi le simți plăcerea jocului și în execuții, dar și în gesturi. Denis dădea nemulțumit din mâini, către fundașii săi, după golul 4 al lui Sepsi. E adevărat că pentru unii se vede urât, dar așa își exprima omul frustrarea. Pentru că intrase în meci hotărât să-și ducă echipa în sferturi, iar elanul i-a fost repede retezat.

Nu căutăm elogii pentru cei doi, să le zicem așa cum au tot fost alintați, „răsfățați”!. E adevărat că Alibec n-a reușit să se impună în Italia sau la FCSB, că a schimbat multe echipe și că a făcut cu adevărat treabă doar la unele. La fel de adevărat e că Budescu a plecat doar în China și Arabia. E clar că le-a lipsit ceva să fie cu adevărat mari!

Dar ideea e că e plăcut să-i vezi la treabă, chiar și în fotbalul ăsta sărac al nostru! Sau cu atât mai plăcut aici!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s