„Pensionarul” a închis poarta

Metaloglobus este una din surprizele debutului de sezon de primăvară în Liga a 2-a. Iar portarul Florin Iacob este unul din punctele forte ale formației bucureștene, reușind să „închidă” foarte bine poarta: două meciuri, patru puncte, un singur gol primit…și acela din penalty, în condițiile în care adversarii s-au numit FC Argeș și Petrolul Ploiești.

De altfel, Iacob traversează un sezon excelent, pe care l-a început la Sportul Snagov, unde a scos mingea din plasă de doar 11 ori în cele 18 partide bifate în stagiunea de toamnă.

„Avem ambiția de a demonstra că și la Metaloglobus se poate. Proiectul care mi s-a prezentat după ce Gyuszi Balint a venit antrenor aici m-a ambiționat. Cred că pregătirea de iarnă a fost una foarte bună, astfel că echipa joacă un fotbal bun, care ne-a permis să ieșim din zona locurilor retrogradabile”, explică „Pensionarul” forma bună a echipei sale.

Munca lăsată în spate și provocarea Metaloglobus

Goalkeeperul a luat o decizie pentru mulți surprinzătoare în pauza de iarnă, când s-a despărțit de liderul ligii secunde și a ales o formație din subsolul clasamentului. Dar pe care promite să o scoată de acolo J.

„Psihic, nu mai puteam continua. Eram stresat și nu mă mai concentram la antrenamente. Au fost probleme mari acolo, așa că decizia nu e chiar atât de ciudată cum pare «din afară». Îmi pare rău pentru faptul că acolo am lăsat o muncă imensă. Dar asta este, mergem mai departe. Mă bucur că aici, la Metaloglobus, am început să facem o treabă bună, împreună cu staff-ul și colegii, cu toții băieți extraordinari. Sperăm ca la finalul campionatului să ne aflăm pe un loc cât mai bun în Liga 2”.

Completează analizându-se, cu privire la momentul bun al carierei sale: „Nu cred că am făcut ceva în mod deosebit. Doar m-am antrenat, am muncit și am făcut totul cu motivația de a fi cel mai bun. Dar așa am fost mereu. Poate doar liniștea, atât cât am avut-o la Snagov, iar apoi regăsind-o aici, să fie un plus față de alți ani”.

Liga 2, din ce în ce mai interesantă!…dar e cu gândul la un come-back

Ce-și dorește pentru următoarea perioadă? „Ce mi-am dorit întotdeauna. Să fiu sănătos, ca să pot munci și să putem face aici ceea ce ne-am propus. Mai departe, vom vedea din vară…Logic, îmi doresc să revin în Liga I. «Doamne ajută! », să pot realiza acest pas”.

Oricum, nu se plictisește nici în Liga a 2-a, una mult mai interesantă decât în urmă cu ceva ani. „Sunt echipe bune, jucători cu calitate. Sunt cluburi cu tradiție și istorie, U Cluj, UTA, Petrolul…. Au suporteri, condiții bune, lucruri care dau valoare unei competiții”, încheie portarul celor de la Metaloglobus.

RPS1727_1067x800

RPS1478_1067x800-1
 FOTO fcpetrolul.ro / Razvan Pasarica / SPORT PICTURES