Radu cel frumos

Portarul naționalei U21 se află în fața unui nou moment important, „Derby della Lanterna”

Radu cel frumos. Așa l-a numit atacantul George Pușcaș pe colegul său din naționala U21 a României, portarul Ionuț Andrei Radu. În glumă, fără vreo legătură, probabil, cu domnitorul Țării Românești din secolul al XV-lea.

În glumă, dar nu l-a descris deloc rău…

„Unde joacă el, eu nu am ajuns niciodată”, a spus Florin Prunea, goalkeeper dintre cei mai mari în România ultimilor 30 de ani. O remarcă la obiect despre unul dintre puținii băieții, chiar și dintre cei ai mult lăudatei generații U21, care stă foarte bine în acest moment.

Ne-au lipsit mult românii selecționabili care SĂ JOACE într-unul din campionatele foarte puternice. Din fericire, o face încă de foarte devreme pentru un portar. Din păcate, pentru el, într-un moment în care singurul alt exemplu de acest fel este al lui Tătărușanu.

Dar are timp și Radu să intre în poarta primei reprezentative.

Mai mult, are ușa deschisă la Inter Milano. „Lui Radu îi merge bine la Genoa, se simte foarte stimat şi apreciat de clubul «rossoblu». Cu naţionala României U21 a reuşit evoluţii foarte bune. Pot spune că el îl îşi urmează planul său, acela de a creşte şi a căpăta experienţă. Ideal pentru el ar fi să mai stea vreo doi ani la Genoa şi să capete mai multă experienţă. Iar atunci când Handanovic, care este un portar mare, va pleca de la Inter, atunci Radu va fi pregătit să-l înlocuiască… Viitorul său este la Inter”. Delcarația îi aparține impresarului lui Radu, Oscar Damiani și a fost acordată pentru cotidianul Tuttosport.

44387802_2405438662800373_103299250573541376_n

FOTO: http://www.tanopressgroup.it instagram.com/genoacfcofficial

Are 8 meciuri în acest sezon, în campionatul Italian. Cu parade eficiente, cu greșeli inevitabile în viața oricărui portar, își face treaba bine și exact cum spune impresarul, CREȘTE.

Duminică (ora 21.30) are treabă într-unul din cele mai importante meciuri ale anului pentru echipa sa. „Derby della Lanterna”.

Duelul numit astfel după Torre della Lanterna, farul înalt de 76 de metri, simbol al orașului Genova, naște pasiuni, orgolii, spectacol.

Pentru Radu acesta este, cu siguranță, un moment de care poate profita pentru a tine de tricoul de titular, unul deloc ușor de prins pe postul lui, în Serie A.

Încă 90 de minute care vor conta enorm în evoluția lui ca sportiv, la fel cum au contat duelurile cu Ronaldo sau Icardi. Chiar și ieșirea neinspirată de pe San Siro, în prelungirile meciului cu Milan. Toate acestea, bine sedimentate, îl vor ajuta să îi bată, la un moment dat, prietenește pe umăr pe Tătă și pe Handanovici și să le spună: „Bucurați-vă de pensie, de aici mă ocup eu!”.

Fără legătură cu aceste rânduri, în afară de cea a numelui, rămâne întrebarea: De ce n-a apărut mai mult sub tricolor celălalt Radu din Italia, care joacă bine acolo de peste 10 ani, cu 500 de kilometri înspre sud.

NDY0NmZlMjMwMDUwMjA3MmU5NDY5YmUwMA==.thumb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s