Mesaj pentru Andrei

Andrei Marinescu scria săptămâna trecută o scrisoare-manifest, după cum au numit-o publicațiile care au preluat materialul de pe blogul nostru, prin care își exprima dezamăgirile trăite de-a lungul carierei sale de fotbalist. Nu e cazul să insistăm pe tema asta, cu toate că poate ar trebui, pentru că impactul a fost destul de spectaculos iar reacțiile pe măsură. Dar ce s-a întâmplat pentru Andrei ca urmare a articolului respectiv este ceva ce ne dă speranța că Pipeta face ce trebuie, ajută ca fotbalul românesc să se așeze pe un drum firesc, chiar dacă într-o foarte mică măsură.

Se știa de luni că Andrei fusese contactat de conducerea echipei de primă ligă Gaz Metan Mediaș. Eu știam de duminică, atunci când Marin (așa cum îi spun toți cei din lumea fotbalului) m-a sunat să îmi spună că îl vor cei de la Mediaș. În vocea lui puteai să deslușeşti un amalgam de emoții…mirare, satisfacție, poate chiar un pic de ușurare! Era surprins pentru că această propunere a venit în urma unui articol semnat chiar de el, unul destul de dur la adresa anumitor conducători din fotbal. Iar satisfacția și ușurarea veneau ca o consecință a evidenței că, iată, există oameni care apreciază valoarea unei personalități puternice și corecte! Înainte să încheiem convorbirea, mi-a spus însă, cumva temător, că până nu va parafa contractul, are anumite rezerve că propunerea se va și concretiza. Era îndoiala izvorâtă din experiențele neplăcute din ultimii ani…

FOTBAL:ACADEMICA CLINCENI-FARUL CONSTANTA, LIGA 2 (28.11.2015)
Andrei Marinescu are din nou șansa de a apăra poarta unei echipe de primă ligă.       foto: Răzvan Păsărică.

Azi lucrurile au devenit certitudine. La ora la care scriu aceste rânduri, Andrei Marinescu este, cu acte în regulă, jucătorul echipei care tocmai a învins campioana României acum două zile. Nu îl  cunosc personal pe Cristi Pustai, însă îi transmit că a făcut o alegere bună, am lucrat cu Andrei, îi cunosc valoarea, îi știu caracterul și, cu siguranță, le va aduce un plus din toate punctele de vedere. Pe lângă toate astea, ambiția de a demonstra că mai are multe de spus în fotbalul românesc va fi cea care îl va motiva în fiecare secundă, cea care îi va da energie să facă plonjon după plonjon, să muncească să devină și mai bun!

Fotbalul românesc are nevoie de oameni ca tine, Andrei! Și de oameni care să creadă în oameni ca tine!

Mult succes!

2 gânduri despre „Mesaj pentru Andrei

Lasă un comentariu