SIZE

”We need size!” Size, adică mărime, dimensiune. Daum explica elocvent ce-a făcut și ce-a căutat în meciul cu Muntenegru. Mărimea, înălțimea, dimensiunea fizică a echipei. Asta l-a interesat și asta-l interesează. A plantat trei brazi înalți în linia de mijloc. A crezut că dacă-i are aliniați pe Săpunaru, Bicfalvi și Hoban la imn, echipa va arăta bine și după terminarea melodiei. Cu o medie de înălțime a mijlocașilor undeva pe la 1,85m, comandăm mai multe tricouri XL producătorului. Și probabil că de numărul mărimilor mari comandate depinde și performanța. Singurele echipamente M sau S din formula de start au fost ale lui Filip, Benzar și Stanciu. Până și Bogdan Stancu se duce spre L, și chiar dă bine cu capul. Dar de-acolo, din banda stângă, e foarte greu să dai cu capul la poartă.

Daum
Explicațiile selecționerului nu prea au convins pe nimeni.   foto:dolcesport.ro

Daum ne-a vorbit îndelung, de peste o lună încoace, de crearea unui stil românesc. Dar e greu să faci case românești, mâncare românească sau fotbal românesc fără să te bazezi pe elementele tradiționale. Pe ce-ți dă locul. Iar la noi locul îți dă fotbaliști tehnici, nu foarte înalți. În egală măsură, ce-i drept, nu foarte puternici și extrem de puțin iubitori de efort. Nouă ne place mingea, nu împinsul la galere. Ne-am născut la porțile Orientului ca să facem pași mici (la propriu și la figurat), să driblăm, să pasăm mărunt. În unele duminici pe la nunți, cum spune poetul, mai avem și câte un strop de inspirație, câte o execuție duminicală. În niciun caz nu ne-am născut să jucăm cu pasă lungă, la bătaie, să batem cornerele în mod scandinav, cum am încercat la Cluj, să ne băgăm adversarul sub șenile. Ghetele noastre, chiar dacă n-au fost mereu de cea mai bună calitate, au fost mărimea 39, 40, cel mult 41. Acum cultivăm asiduu purtătorii de 44 și 45. E ca și cum selecționerul acelei Islande de care ne-a plăcut atât de mult la Euro ar miza pe liliputani care să dribleze, nu pe băieții săi ciolănoși care se bucură atunci când echipa lor are un aut la 40 de metri de poarta adversă.

stanciu_1200x800-840x500
Stanciu este considerat a fi cel mai în măsură să poarte tricoul cu nr 10.     foto: huff.ro

Torje, Popa și Keșeru au intrat pe parcurs, după minutul 70, deși era limpede c-ar fi trebuit schimbat câte ceva mult mai devreme. Maxim, Chipciu, Rotariu au rămas pe bancă. Se pare că toți au fost marginalizați din cauza acelui SIZE necorespunzător, aflat sub normele GmbH ale antropologiei, pe care ni le tot predică neamțul. În plus, și nu e un aspect de neglijat, echipa de start a avut un singur stângaci, pe Filip. Dacă mergem pe această linie, a acestui picior mare pe care ne propunem să-l etalăm, fără să-l avem din naștere, vom arăta precum Big Foot sau King-Kong, niște prototipuri care nu ne vin deloc bine. Conform ultimelor studii, se pare că și Miorița era o oaie de talie medie spre mică.

2 gânduri despre „SIZE

  1. F corect spus. Ma intreb, oare cum o fii gândit Daum.. Poate a vrut sa aibă talie in general si forța la mijloc , presupunand ca, in condițiile terenului greu , nu putea sa aibă oricum viteza de joc.. Oricum felicitări pt blog..

    Apreciază

  2. Buna. Imaginea cu Stanciu nu este de la momentul ratarii penalty-ului cu Muntenegru. A jucat cu numarul 23 pe tricou cu Muntenegru. Se poate ca poza sa fie din amicalul cu Lituania. O zi buna

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s