Doi ani și jumătate „aruncați pe geam”

„Doi ani și jumătate a pierdut Dinamo de la plecarea până la revenirea lui Mircea Rednic”, a spus analistul Remus Răureanu la Digisport, după ce „câinii” s-au impus la Sfântu Gheorghe.
A doua victorie fără gol primit în 2019 pentru trupa din Ștefan cel Mare și un joc dătător de speranțe fanilor, care cântă din nou alături de jucători.
„Nu îmi închipuiam, când eram acolo, ca acest lucru să se întâmple cu echipa pe locul 10”, a afirmat, mirat, Ianis Zicu. Dar când e secetă ani de zile, câțiva stropi de ploaie pot însemna mult. Căci cam asta reprezintă, deocamdată, revirimentul lui Dinamo…câțiva stropi de ploaie.

Dar revenind, ne dăm seamă că „alb-roșii” chiar au pierdut timpul de la acea finală de Cupa României pierdută, la penalty-uri, în fața lui CFR Cluj (mai 2016). Ioan Andone, Cosmin Contra, Vasile Miriuță, Florin Bratu și Claudiu Niculescu au trecut de atunci pe banca echipei. Fiecare cu valoarea, calitățile și defectele lui. Nu îl punem pe niciunul în vreo lumină proastă, la fel cum nu îl punem pe Rednic într-o lumină favorabilă…

Discutăm despre o idee… Un club cu tradiție își face o echipă cu care începe să spere, după insolvență și ani în care doar galeria și coregrafiile ei au ținut „reflectoarele” pe Dinamo. Un sezon 2015-2016 ce pare un bun început. În mare parte pe „cârca” și ochiul lui Rednic. Din motive ce nu au ajuns sută la sută în fața publicului larg, apare ruptura. Pentru cei mai mulți, o chestie de neînțeles.

Doi ani și jumătate, apoi, cu schimbări peste schimbări, cu o luptă pentru titlu dusă mai mult la nivel teoretic până în ultima etapă în 2017, dar și evoluții și rezultate dintre cele mai slabe din istore. Fără o idee, fără o strategie, pe stilul „s-o încercăm și p-asta”…

…pentru a ajunge la concluzia că trebuie să te întorci de unde ai plecat. Dinamo cel actual nu va merge, probabil, în playoff. Dar Rednic, e în stare să aducă o idee, să-și facă o echipă pe care să se bazeze și de la care să știe ce să ceară. Va pune treaba pe picioare, măcar pentru sezonul următor. E una dintre cele mai bune soluții pentru Dinamo, în fobalul romnesc al zilelor noastre.

Și atunci, pentru ce să pierzi ani și bani cum ai făcut-o? Boală grea a fotbalului nostru… Una dintre ele…

51500018_2062279210557273_7382134967402233856_n

FOTO 1: telekomsport.ro

FOTO 2: Facebook – Sepsi OSK

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s