Forza, ragazzi!

Respirăm fotbalistic, în acest început de vară, prin băieții lui Mirel Rădoi de la naționala U21. De fapt, nu de acum, ci de mai bine de jumătate de an ne punem speranțele în ei, încercând să simțim din nou emoția unei competiții majore. Să simțim că putem conta…

S-a spus, pe de altă parte, că pentru alte națiuni un astfel de turneu nu contează prea mult…și cam așa e. Colegele noastre de grupă au lăsat în vacanță jucători de mare valoare care erau eligibili. De înțeles pentru aproape oricine, până la urmă. După ce a devenit campion mondial cu naționala mare, Kylian Mbappe nu prea ar fi avut ce căuta la acest european. Greu să fi mers în Italia cu o motivație reală, plus că rolul naționalei de tineret a Franței este să producă “materie primă” pentru cea mare, pentru fotbalul lor, pentru cel mondial.

La noi lucrurile stau puțin diferit. Rădoi a adus în cantonamentul din Peninsulă băieți care tocmai jucaseră în dubla reprezentativei de seniori, cu Norvegia și Malta. Dar și treaba asta este șa fel de înțeles precum cea cu Mbappe.

Pentru ai noștri o evoluție bună la acest Euro poate însemna un pas înspre o echipă mai bună, către un campionat mai puternic. Acea mult folosită expresie, “rampă de lansare”.

Pentru fotbalul românesc poate însemna o confirmare a unui moment. Confirmarea speranței că vom avea o generație bună pentru naționala mare. O echipă așa cum n-am avut de multă vreme, căci de ani buni nu ne-am mai bazat pe o echipă, pe un lot, ci pe multe schimbări de la o partidă la alta, de la un an la altul, de la o campanie la alta…

Pentru noi, restul, Euro 2019 poate însemna un avânt, o gură de hrană pentru orgoliul rănit al suporterilor care suntem toți cei care privim fotbalul. De pe stadion, de pe terasă sau de oriunde.

Nu vorbim de cea mai importantă a competiție a fotbalului, dar pentru noi, acest Euro 2019 al tineretului înseamnă foarte mult. Sunteți cam tot ce avem, băieți! Și suntem cu toții alături de voi!

Forza, ragazzi!!!

DANG6828
Tricolorii mici, susținuți de fani români, la unul dintre ultimele antrenamente dinaintea debutului Euro2019. (Bagno di Romagna)

Programul României U21 la Euro 2019:

18 iunie: România – Croația (San Marino, 19:30)

21 iunie: Anglia – România (Cesena, 19:30)

24 iunie: Franța – România (Cesena, 22:00)

Cei 23 de jucători convocați de Mirel Rădoi la EURO 2019:

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)
Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul), Ricardo Grigore (FC Dinamo București)
Mijlocași:Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)
Atacanți:George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

FOTO frf.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s