Momentul lor…Vremea lor…

Naționala U21 s-a respectat și și-a respectat fanii din întreaga țară, făcând un meci numai bun de „cireașa de pe tort”, la Ploiești, împotriva Liechtensteinului, ultimul din preliminariile Euro 2019, din Italia și San Marino.

Profitând și de valoarea modestă a adversarului, doar două goluri marcate și nu mai puțin de 42 primite de-a lungul campaniei, băieții lui Rădoi au făcut spectacol. Au început bine, au călcat imediat accelerația și au făcut 3-0 până la pauză, cu o „dublă” a lui Pușcaș (14, 39) plus o bijuterie marca Ianis Hagi, din lovitură liberă (25). Spre final a înscris și Adrian Petre (78), un alt om dintre cei cu poftă de gol din această generație.

 „Poza de finish și mulțumirile adresate Isăilă

De la Nedelcu în sus, fiecare a încercat și câte ceva în plan personal, ca pentru „poza de finish. De înțeles, mai ales că ne aflăm într-un moment important, o sărbătoare care vine rar în fotbalul nostru, iar ei au fost principalii ei artizani.

De meci în sine, ne vom aminti, probabil, tot mai puțin odată cu trecerea timpului. Rămâne momentul euforiei de la final, bucuria băieților, a lui Mirel, de altfel un tip calculat care nu se exteriorizează la fel cum o făcea pe teren, în urmă cu mai bine de un deceniu. Și rămâne gestul din vestiar, între cântece și sticle de șampanie…videocall către cel care a pus temelia „casei” ridicate de Rădoi, mulțumirile adresate lui Daniel Isăilă.

44168564_1122847454559530_7987940740158193664_o

Să ne bucurăm și să-i lăsăm să se bucure!

A fost momentul lor, după un an de muncă. Împreună. Pentru că altfel, fiecare dintre cei implicați a tras mult mai mult pentru a ajunge aici. Deși sunt și voci care au ironizat manelele de după victoria de la Cluj, cu Țara Galilor sau umorul involuntar – „asta înseamnă să fii mafiot!” – al lui Florinel Coman, poate acești băieți trebuie lăsați să se bucure așa cum știu, împreună, dar fiecare în felul lui. Poate dorința lui Pușcaș de a marca în Serie B, în etapa din weekend, exprimată la câteva minute după fluierul final de la Ploiești spune multe despre echilibrul pe care mulți dintre ei îl au deja. Poate și-l vor „betona”. Poate atitudinea unora ca el va fi urmată și de alții, mai fragili la acest capitol. Poate nu… Dar trebuie să îi lăsăm să se exprime, deocamdată și-au câștigat din plin acest drept.

Mai mult, pare că au lângă ei un selecționer care va ști să îi facă să dea totul pentru a confirma, la vară. Dacă vor reuși, momentul lor poate deveni vremea lor.

Pasul necesar

E limpede că mulți dintre ei trebuie „urcați” în naționala mare. Pentru că acum chiar nu mai avem ce pierde. Majoritatea națiunilor tari în fotbal, chiar cu sisteme dezvoltate și sănătoase, au avut rezultate mari pe seama unor generații. Exemplul a funcționat și în cazul nostru și ar putea funcționa din nou.

Asta fără să însemne că toți cei din lotul actual al României U21 vor ajunge nume mari. De altfel, mult vehiculata idee a unui joc între puștii lui Rădoi și trupa lui Contra, pe care l-ar câștiga fără probleme cei mici, nu-și are utilitate și nici logică. La „Estate italiana” din 2019 vor participa, probabil, Răzvan Marin, Tudor Băluță și Denis Drăguș, toți titulari „dincolo”, împotriva Serbiei. Deci nu vorbim de cei răi, care trebuie înlocuiți de cei buni, pentru că nicăieri în lume o națională de tineret nu este dezasamblată din competițiile U21 și montată de-a-ntregul la seniori. Dar, după ceva vreme, avem „piese” de calitate, abia ieșite de pe „linia de producție”!

44169724_1122773804566895_9063249217903919104_n

FOTO: Facebook – Echipa națională de fotbal a României 

Un gând despre „Momentul lor…Vremea lor…

  1. Mai sunt și Manea și Nedelcearu .. Cred ca sunt eligibili U21. Turneul final va fii un examen care vândă măsura valorii și maturității ( pt nivelul U21) atât a grupului cât și individual. Oricum începând cu aceasta generație și cele de la U19 și U 17, fotbalul românesc ar trebui sa crească la nivel de echipa naționala . Dacă , binenteles ,lucrurile sun gestionate corect.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s