Chindia și „Comisarul Moldovan”, de la „prima căzută” la revelație

Rapid, Petrolul, Timișoara, Cluj, UTA prietenului Laszlo Balint, Farul și altele. Așteptate de mai toată lumea în prima ligă, datorită suporterilor și tradiției. O temă mult discutată în ultimii ani, la fel ca cea a formațiilor fără fani care joacă în acest moment pe prima scenă.

Mai puțin băgată în seamă (în țară), desi a fost ani de zile între primele din Liga a 2-a, dar nu suficient cât să și promoveze, a fost Chindia Târgoviște.

În urmă cu mai bine de un an, trupa a fost preluată de Viorel Moldovan, care a reușit să aducă plusul de care era nevoie pentru pasul decisiv. „Comisarul Moldovan, cel mai mare huligan” :-), așa cum l-au alintat jucătorii în euforia promovării, a reușit să facă un grup unit, cu care a luat fața Ploieștiului și Clujului, marile favorite ale sezonului trecut de L2.

Firesc (pentru noi), în vară i-am pus deja tradiționala etichetă: „prima căzută”. Și priveam oarecum satisfăcuți de pronostic amicalele nu tocmai reușite (1-3 cu Viitorul, 0-0 cu FC Argeș) sau primele rezultate din campionat. Târgoviștenii aveau dar un punct după cinci etape, iar eșecul în fața celeilalte nou promovate, Clinceni, părea verdictul decisiv asupra #etichetei. „Nu e chiar așa! Viorel are un stil fain, nu jucăm chiar ceea ce se vede la final pe tabelă. Picăm în a repriza a doua, dar o s-o reglăm, o să vezi!”, mi-a transmis unul dintre jucători.

„Dinamo cel groaznic” din începutul sezonului i-a „înviat”. După două egaluri (la Iași și acasă cu Sepsi) și altă înfrângere (la Hermannstadt), au „legat” trei victorii (cu Botoșani, Astra și Voluntari) și au „chinuit” puțin și FCSB-ul, punctând mai mereu și la capitolul joc.

Fanii au fost tot mai numeroși în exilul de pe „Ilie Oană”, la finalul ultimului meci mergându-se „bară la bară” pe șoseaua dintre Ploiești și Târgoviște. Toți așteaptă terminarea lucrărilor la propriul stadion și sunt la rândul lor un exemplu pe care ni-l dorim în peisajul fotbalului nostru. Exemplu de care acesta are nevoie.

Rămâne de văzut dacă băieții lui Moldovan „își revin” la ceea ce au arătat în primele etape sau continuă pozitiv, dar faptul că au scăpat mai repede de „șocul promovării” decât aproape oricare altă formație aflată în această situație, în ultimii ani, îi face una dintre revelațiile momentului!

FOTO Gazeta Sporturilor

*FOTO 1 Facebook FC Chindia Târgoviște

Un gând despre „Chindia și „Comisarul Moldovan”, de la „prima căzută” la revelație

  1. Felicitări pt modul in care a-ti conceput și manageriat dpdv sportiv proiectul UTA . Cred ca este cea mai importantă etapa de pana acum , a unei cariere de antrenor pe care eu o consider a fi extrem de promițătoare … una bazată pe competentă și munca … Eram in Arad in Iunie pt un joc de baraj pt L3 și intr-o discuție cu un ziarist local , îmi spusesem părerea ca UTA va promova campionatul acesta ….Bafta sa fie !

    Apreciază

Lasă un comentariu