Frumoasa revenire la UTA

Venirea mea ca antrenor la UTA, în această vară, reprezintă pentru mine mai mult decât o provocare profesională. Acum 13 ani, în august 2006, în ultima zi a perioadei de transferuri, am stat vreo 3 ore în fața biroului lui Iuliu Mureșan, rugându-l să mă lase să plec la UTA, singura echipă care a insistat până în ultima zi să mă transfere (avusesem mai multe oferte în acea vară, însă nici Dorinel Munteanu, nici Iuliu Mureșan nu erau de acord cu plecarea mea de la CFR Cluj). La acel moment, nu știam ce înseamnă spiritul utist, eram doar disperat să joc constant, iar Marius Lăcătuș îmi oferea această posibilitate. Până la urmă, transferul meu s-a realizat, contra unei sume de bani, și pentru mine a urmat unul dintre cele mai frumoase capitole din cariera mea de fotbalist – UTA Arad!

DSC_0152
                                 Amintiri frumoase, purtând tricoul cu nr 24, la UTA Arad.                                                                            foto: arhivă personală

Tocmai de aceea, acum, ca antrenor al Bătrânei Doamne în acest sezon de Liga a doua, simt ceva extraordinar! O onoare, sunt aici și cu sufletul, însă și o mare responsabilitate! UTA nu este un club oarecare, sunt perfect conștient de asta, la fel cum sunt conștient și de faptul că suporterii arădeni, pe cât sunt de frumoși și pătimași, pe atât sunt de exigenți. Dar, cine mă cunoaște știe că îmi voi sacrifica și ultimul strop de energie ca să reușesc! Scuze… Ca să reușim! Pentru că aici, la Arad, doar împreună se poate reuși! Începând de la jucători, antrenori, conducere, maseuri, doctor, suporteri… Toată lumea, împreună!

67587206_2258045440982277_9169872640020578304_o
Ne suflecăm mânecile. La treabă!                                                     foto: Sorin Dan Carstea

Săptămâna ce a trecut a fost una destul de încărcată pentru mine. Pe lângă faptul că veneam după o perioadă de pregătire dificilă, cu un volum mare de lucru, și îmi doream foarte mult să debutăm cu dreptul în acest sezon, am avut și examenele de admitere la cursurile Licenței Pro. Am făcut tot posibilul să rămân concentrat pe ambele obiective – să reușesc să fiu admis la cursuri și să obținem trei puncte împotriva unei foste prim-divizionare, Dunărea Călărași. Mă bucură enorm faptul că am reușit să câștigăm acest joc, și sunt impresionat de primirea pe care ne-au făcut-o suporterii, a fost o atmosferă deosebită. Băieții au înțeles perfect că, pe lângă disciplina tactică, avem nevoie de atitudine și determinare ca să fim mai buni. Am fost. Și vom deveni mai puternici, cu fiecare etapă, mai ales când știm că avem în spate cel mai puternic sprijin: suporterii.

67599548_2258054924314662_3463147570895781888_o
Împreună!                  foto: Sorin Dan Carstea

Pentru UTA, sezonul acesta poate reprezenta o poveste frumoasă. Dar asta depinde de mai multe aspecte, tocmai de aceea nu este cazul să ne entuziasmăm de la primul meci, chiar dacă a fost unul reușit, încununat cu o victorie meritată. Avem de parcurs un drum anevoios, avem de dat multe bătălii, avem mult de suferit într-un campionat care se anunță extrem de dur. Eu am convingerea că noi, cei din vestiar, suntem pregătiți pentru această luptă de anduranță. Nu vreau să folosesc clișee, însă e clar că avem de muncă, sunt multe lucruri de reglat, multe aspecte de îmbunătățit. Lumea vorbește de UTA după această primă etapă ca fiind una din principalele candidate la promovare, raportându-se strict la ce s-a întâmplat la meciul contra Dunării Călărași. Nu sunt de acord, avem nevoie de constanță în evoluții și în rezultate ca să ne putem înscrie în cursa pentru primele locuri. Prin urmare, fiecare săptămână va fi foarte importantă, pentru că fiecare punct se va obține cu multă sudoare.

6 gânduri despre „Frumoasa revenire la UTA

  1. Se vede ca a/ti trecut pe la CFR,de departe cel mai serios și profesionist club din România.Respect pt. ca nu a/ti plecat la prima oferta de la UTA, asta inseamna cuvant ,profesionalism,caracter,calitate umană,viziune pe termen mediu si lung.Sunt sigur că veți duce UTA in play-off si personal va vad înlocuitorul lui Dan Petrescu peste 2,3 ani.Ganduri bune in noul an!!!ForzzaUTA

    Apreciază

  2. Domnule Balint, va respect foarte mult pentru ceea ce faceți la UTA. Va doresc multa sănătate și bafta în realizarea unicului obiectiv a clubului UTA Arad:promovarea și rămânerea în Liga 1.
    Sunteți un antrenor care a impus respect nu cu frica, ci cu discursurile și caracterul dumneavoastră.

    Apreciază

  3. Mulțumim pentru gândurile frumoase dar mai ales pentru felul cum munciți împreună cu echipă. Este de admirat și de respectat că în peisajul atât de ”pitoresc” al fotbalului românesc reprezentanți normalitatea și profesionalismul autentic. Respectul față de meserie, principiile sănătoase și inteligența dovedită de felul în care vă exprimați sunt piloni pe care nu se poate construi decât o carieră de succes. Sperăm ca UTA să se confunde cât mai mult timp cu această traiectorie pe verticală a carierei dumneavoastră!

    Apreciază

  4. Mulțumim pentru gândurile frumoase dar mai ales pentru felul cum munciți împreună cu echipă. Este de admirat și de respectat că în peisajul atât de ”pitoresc” al fotbalului românesc reprezentanți normalitatea și profesionalismul autentic. Respectul față de meserie, principiile sănătoase și inteligența dovedită de felul în care vă exprimați sunt piloni pe care nu se poate construi decât o carieră de succes. Sperăm ca UTA să se confunde cât mai mult timp cu această traiectorie pe verticală a carierei dumneavoastră!

    Apreciază

  5. Bine ai (re)venit la Arad D-le. Balint… Promovarea nu trebuie sa va apese și sa fie o obsesie, ea va venii dacă veți avea aceiași atitudine și dăruire pe teren… Căci valoare am văzut ca este… Succes și continuați pe aceiași linie căci noi suporterii va vom susține necondiționat…

    Apreciază

Lasă un comentariu